Relații mai bune cu oamenii din jur; Libertatea de a descoperi și experimenta o viziune pozitivă despre sine ; Regăsirea autenticității propriei persoane…. 

Oamenii care ajung la psihoterapeut sunt de cele mai multe ori într-o mare suferință emoțională și uneori, în suferință psihică sau fizică, materializată deja. Ceea ce caută în primul rând

este confort și eliberare de tensiune și stress. 

Având pe cineva cu care să împărtășească greutățile prin care trec și dacă fac acest lucru cu regularitate, efectul este unul de susținere și de echilibrare. De multe ori, eliberarea de tensiune funcționează aproape imediat, chiar de la prima ședință de terapie, dacă au deschiderea necesară pentru a primi ajutorul de care au nevoie și de a înțelege ce li se întâmplă.

Oamenii se întreabă de multe ori de ce acțiunea de „conștientizare” sau “insight” cu privire la problema care îi frământă îi eliberează atât de repede și îi ajută să-și revină. 

La urma urmei, cei mai mulți dintre ei știu că suferința există și o recunosc deschis. Indiferent dacă abuzul este prezent sau este o tragedie din trecutul lor, ei pot vorbi de multe ori destul de clar despre ceea ce s-a întâmplat și înțeleg că a fost un lucru rău și dăunător pentru ei înșiși… Însă dincolo de asta, întrebarea pe care și-o pun în permanență este „care este punctul în care pot depăși tot ce a fost și pot fi fericit din nou?” Răspunsul stă în faptul că există și alte beneficii ale psihoterapiei, decât doar înțelegerea a ceea ce au trăit.

Ceea ce este……. 

Source: Psihoterapia – când ai nevoie de ea și care îi sunt beneficiile

Publicat de Daniela Damian

Psihoterapeut

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s