Întrebări

Ce este Psihogenealogia?

Psihogenealogia, ca metodă de autocunoaștere se adresează tuturor, chiar și celor care nu vor veni niciodată la o consultație. „Încotro mă îndrept? Cine sunt eu?” – sunt întrebări pe care ni le punem mereu. Ca să fii tu însuți, trebuie să înțelegi cine ești și de unde vii. Înțelege, folosește și transformă moștenirea psihică. „Psihogenealogia este fondată pe constararea conform căreia destinele noastre sunt parțial determinate de istoria și psihologia generațiilor precedente.”

Cum pot  oferi o relație pe care o persoană s-o poată folosi pentru propria creștere personală?

Pot spune că din experiență am învățat, sau mai bine spus am înteles că nu pot fi de ajutor persoanelor prin intermediul vreunei proceduri intelectuale sau de învățare teoretică. Simt că atunci când sunt mai deschisă față de realitățile din mine și din cealaltă persoană, îmi doresc mai puțin să repar lucruri. Cu cât sunt eu însămi cu atât sunt mai dispusă să înțeleg și să accept realitățile existente în mine și în cealaltă persoană,  cu atât schimbarea este mai mult stimulată. Deci tipul de relație autentică pe care o ofer este de folos unei persone pentru propria creștere personală.

Care este importanța relațiilor interpersonale?

Din orice perspectivă studiem societatea umană – fie că examinăm cu atenție istoria vastă a evoluției umanității, fie ca explorăm dezvoltarea unei singure persoane – suntem in permanență obligați să considerăm ființa umană în matricea relațiilor sale interpersonale. Există date convingătoare ce provin din studiul primatelor, al culturii umane primitive sau al societății contemporane că ființele umane au trăit întodeauna în grupuri ce au fost permanent caracterizate de relații intense și durabile între membri și că nevoia de apartenență este un motiv, puternic, fundamental și universal. Relaționările interpersonale au fost în mod clar adaptative în sensul evoluționar: fără legături interpersonale reciproce, pozitive și profunde, supraviețuirea individului și a speciei nu ar fi fost posibilă. (Irvin D. Yalom – Tratat de psihoterapie de grup)

Ce înseamnă învătarea interpersonală?

Învătarea interpersonală este un factor psihoterapeutic larg și complex. În cadrul terapiei, este analog unor factori terapeutici importanți, cum sunt întelegerea, experiența emotională corectivă din terapia individuală. Învătarea interpersonală mediează schimbarea terapeutică în individ.

Ce să aleg: psihoterapie, consiliere sau consultanță?

Sesiunile de psihoterapie față de cele de consiliere se deosebesc în primul rând ca durată de timp, ca și formare postuniversitară, pentru un psihoterapeut durata de formare este mai mare decât pentru un consilier psihologic. Ca psihoterapeut lucrez la un nivel mai profund, ca un proces de vindecare sufletească, pentru persoane care vor să facă schimbări personale, iar ca consilier lucrez cu persoanele care se află în impas în ce privește rezolvarea unor situații din viață personală sau profesională. Conultanță ofer daca ai nevoie de îndrumare referitor la ce să alegi: consiliere sau psihoterapie; deasemenea privind aspecte psihologice din viața personală, profesională pentru a deveni mai eficienți si mai performanți prin autocunoaștere și dezvoltare personală. Vezi : Arta experiențelor diferite de Psihoterapie, Life Coaching și Psihologie

Cât durează o ședință?

O ședință individuală durează ăntre 50 – 90 de min și de cuplu 90 de minute. Numărul de ședințe depinde de la personă la persoană, de obiectivul fiecăruia, de tipul problemei cu care se confruntă, de implicarea și dorința persoanei, depindedeasemenea și de voința persoanei.

Care este frecvența ședințelor?

Frecvența: stabilim de comun acord consutațiile.

În ce zona mă găsești?

Studioul este situat în zona Piața Dorobabți. Vezi contact.

Online Media?

Facebook , Instagram , Linkedin , Pagina Studio de Psihoterapie

Pe curând,

Daniela