Întrebări

Cum pot  oferi o relație pe care o persoană s-o poată folosi pentru propria creștere personală? 

Pot spune că din experiență am învățat, sau mai bine spus am înteles că nu pot fi de ajutor persoanelor prin intermediul vreunei proceduri intelectuale sau de învățare teoretică. Simt că atunci când sunt mai deschisă față de realitățile din mine și din cealaltă persoană, îmi doresc mai puțin să repar lucruri. Cu cât sunt eu însămi cu atât sunt mai dispusă să înțeleg și să accept realitățile existente în mine și în cealaltă persoană,  cu atât schimbarea este mai mult stimulată. Deci tipul de relație autentică pe care o ofer este de folos unei persone pentru propria creștere personală.

Care este importanța relațiilor interpersonale? 

Din orice perspectivă studiem societatea umană – fie că examinăm cu atenție istoria vastă a evoluției umanității, fie ca explorăm dezvoltarea unei singure persoane – suntem in permanență obligați să considerăm ființa umană în matricea relațiilor sale interpersonale. Există date convingătoare ce provin din studiul primatelor, al culturii umane primitive sau al societății contemporane că ființele umane au trăit întodeauna în grupuri ce au fost permanent caracterizate de relații intense și durabile între membri și că nevoia de apartenență este un motiv, puternic, fundamental și universal. Relaționările interpersonale au fost în mod clar adaptative în sensul evoluționar: fără legături interpersonale reciproce, pozitive și profunde, supraviețuirea individului și a speciei nu ar fi fost posibilă. (Irvin D. Yalom – Tratat de psihoterapie de grup)

Ce înseamnă învătarea interpersonală?

Învătarea interpersonală este un factor psihoterapeutic larg și complex. În cadrul terapiei, este analog unor factori terapeutici importanți, cum sunt întelegerea, experiența emotională corectivă din terapia individuală. Învătarea interpersonală mediează schimbarea terapeutică în individ.

Ce să alegi: psihoterapie, consiliere sau consultanță?

Sesiunile de psihoterapie față de cele de consiliere se deosebesc în primul rând ca durată de timp, ca și formare postuniversitară, pentru un psihoterapeut durata de formare este mai mare decât pentru un consilier psihologic. Ca psihoterapeut lucrez la un nivel mai profund, ca un proces de vindecare sufletească, pentru persoane care vor să facă schimbări personale, iar ca consilier lucrez cu persoanele care se află în impas în ce privește rezolvarea unor situații din viață personală sau profesională. Conultanță ofer daca ai nevoie de îndrumare referitor la ce să alegi: consiliere sau psihoterapie; deasemenea privind aspecte psihologice din viața personală, profesională pentru a deveni mai eficienți si mai performanți prin autocunoaștere și dezvoltare personală. Vezi : Arta experiențelor diferite de Psihoterapie, Life Coaching și Psihologie

Cât durează o ședință?

O ședință individuală durează ăntre 50 – 90 de min și  de cuplu 90 de minute. Numărul de ședințe depinde de la personă la persoană, depinde de obiectivul fiecăruia  și de serviciul ales: consiliere, psihoterapie, consultanță.

Care este frecvența ședințelor?

Prin modelul personal, ne vedem de două ori pe lună la studio cu posibile sesiuni intermediare online prin intermediul skype. Frecvența în princiu este o dată pe săptămâna, însă stabilim de comun acord sesiunile online.

Cine poate beneficia de Ziua VIP+ Sesiuni intermediare Online?

Mă adresez persoanelor care doresc o schimbare în viața lor, care pot avea probleme de relaționale; persoanelor care vor construiască relații de durată și celor care vor să aducă înbunătățiri relațiilor acuale. Important: ofer sesiuni intermediare doar celor care vin la studioul de psihoterapie. Mă adresez acelora care au programul încărcat și își doresc optimizarea relațiilor interpersonale sau cunoaștere personală, iar împreună proiectând o sesiune personalizată. 

În ce zona mă găsești?

Studioul este situat în incinta complexului rezidențial Omnix City, Voluntari, Ilfov, România (în apropiere de Metro Voluntari). Vezi contact.  

Online?

Facebook 

Instagram 

Linkedin 

Like pagina Studio de Psihoterapie

 

 

Pe curând,

Dana